fredag den 28. februar 2014

Tip: LIEBE lagersalg


Liebe holder lagersalg i deres butik på kompagnistræde 23 i København. 
Det foregår idag 10-18 og imorgen 10-16. 
Obs. De tager kun kontanter og Mobile Pay. Ingen dankort!



Det blev en meget spontan tur - men det gør jo ikke noget. 
Dagens kup til mig selv:


torsdag den 27. februar 2014

Fastelavn er mit navn

Årets fastelavnkostume er bestemt af den unge herre selv. 
Da jeg spurgte hvad han ville være til fastelavn var svaret "Pocoyo Rammer Kump". Måtte prøve at forklare at han ikke både kunne være Pocoyo (tegneseriefigur på Netflix) og Rasmus Klump på samme tid. Så det blev "Rammer Kump". 

(Lidt bestikkelse måtte der til)


En glad "Rammer Kump" på vej i vuggestue sammen med en træt far. Marvin var desværre rigtig ked af det i nat, så ingen af os har sovet meget. 


Hele outfittet:



Dagen endte desværre med en feberramt og slatten Rasmus Klump der blev ringet hjem fra vuggestue. 




Ondt i håret af nyt garn

Ja hvad er nu det for noget?
Jeg har altid hårkrise - ALTID! Det eneste hår jeg oprigtigt har været glad for var første gang jeg fik krøller og mine dreadlock. 




Sødeste Henriette (dottie.dk) sagde, at hun da sagtens kunne ordne mine dreads for mig - det blev en date - og nu er der dælme nyt "garn". 


Er du nysgerrig for hvordan det fungerer med sådan nogle dreads? Jeg fortæller gerne om det en anden dag hvis interessen er der...

Hvem der bare kunne bære sådan nogle dreads - nå ja, vent. Det er lige det jeg kan og jeg er virkelig glade for dem. 

Yay!

Kan i mærke foråret er på vej?

tirsdag den 18. februar 2014

Leo love buksedragt

Jeg har syet det første stykke tøj til mig selv nogensinde: En buksedragt!
Den er virkelig blevet lækker og jeg er rigtig glad for resultatet. 

Jeg fik lavet nogle lækre detaljer (hvis jeg selv skal sige det) og har fået meget lækker respons når jeg har haft den på. 
Den blev færdig og indviet på min fødseldag - virkelig skønt!

Mønsteret er fra stof2000. Den lækre Leo strik jeg har brugt til overdelen er fra stofdepotet.dk mens jerseyen til bukserne er fra Stof & Stil. Bindebåndet er desuden også fra Stof & Stil. 



Er du også til Leo printet?


søndag den 9. februar 2014

Et år mere på bagen

Det blev fejret - ikke med en kæmpe fest, faktisk "bare" med en dag kun mig og manden. 
Marvin blev passet hos sin farfar og sov for første gang ude. Det var skønt! Det var dejligt at have en hel dag børne-fri og bare sove en hel nat lige til man selv vågnede. Ah!

Jeg havde kæmpet lidt med at blive færdig med en buksedragt jeg kunne have på. Det er den første ting jeg har syet til mig selv. 
Den blev færdig, men synes den fortjener et indlæg for sig selv også.

Efter Marvin var blevet afleveret hos sin farfar igår, tog vi hjem igen. Dagen var startet kaotisk kl 5.45 med en dreng hvis øre bare løb og løb. "Av ind øre, moar" - vi måtte en tur på akutmodtagelsen. Mit første bekendtskab med 1813 var ærlig talt ikke imponerende. 
Jeg ringende kl 6.30 og sygeplejersken jeg snakkede med spurgte hvad han plejede at få mod ørene. Forklarede hende at hans øre aldrig havde løbet på den her måde, så jeg vidste ikke hvordan det skulle behandles. Hun blev ved med at spørge om hvad han fik sidst? Han har haft mellemørebetændelse mange gange - men ikke på den her måde. Det var jo derfor jeg ringede. Jamen der var ikke nogen der kunne kigge på ham. "Børnesporet" (?!) var ikke mødt. Så skulle han indlægges, hvis der var en læge der skulle se på ham. What? Hun foreslog egen læge på mandag?! 
Jeg spurgte hende om hun helt seriøst troede jeg ringende fordi jeg selv vidste hvordan han skulle behandles eller hun troede jeg ringede bare for at sige hej? Spurgte hvornår lægen der kunne se på børn mødte ind - jamen de mødte ind kl 8. Det passede jo nærmest perfekt til os! Inden vi fik pakket os sammen og kom med det offentlige så ville der jo hurtigt gå halvanden time. Jamen, hun kunne jo ikke garanterer vi kunne komme for kl 8. So what? Så længe der var en der kunne kigge på ham. Så skulle vi bare tage til Bispebjerg Hospital - men vi tilhører Hvidovre? Det var hun ikke klar over - men så måtte vi jo tage derud. 
Meget forvirrende og morgensur sygeplejerske, som ærlig talt ikke gjorde mig mere glad for 1813. 

Anyways. Marvin blev tilset af en læge og fik øredråber - og så var han klar til farfarbesøg. 

Derfor blev vores første alene-tid til en ordenlig middagslur! 
Herefter gik vi en tur inde i København og tog på Reef'N'Beef. Lækker mad siger je bare!

 Til forret fik jeg en halv hummer og en strawberry daquiry mens Jonas fik krokodille. Til hovedret fik vi lækre KOBE bøffer (vi snakker luksus kvæg der har fået massage og den bedste af den bedste omsorg - verdens bedste (og dyreste) oksekød) - MUMS!

Jeg fik en sjov 3 doodler af Marvin og det meste af svigerfamilien igår. Den kræver noget træning, men den var ret så sjov hvis man er lidt krea-tosset ;)

Idag sov vi bare længe (8.30) og bagefter blev Marvin hentet. Det hele var gået super fint og vi har hygget resten af dagen. 

Håber i andre har haft en god weekend!


torsdag den 6. februar 2014

Min første bluse... Og nr. 2... Og nr. 3...

Retro-lynet aka overlockeren klarer det virkelig godt!
Jeg fik mod på at sy bluser med raglanærmer, synes nemlig de er så fine. 

Her den anden aften var jeg til en meget spontan krea-aften med Anne-Sofie og Henriette. Det var mega hyggeligt, og en chance for at få lidt sy assistance hvis jeg ikke kunne gennemskue det. 


Det gik overraskende godt hvis jeg selv skal sige det.
Resultatet blev militærblusen, som jeg er ret stolt af ;)

Idag fik jeg så syet to mere:



Pingvinblusen drillede mig lidt (men hold op hvor jeg elsker det print!) mens bambi-blusen bare gik lige som smurt. 

Yay!
Nu er der både syet en masse bukser og nogle bluser til Marvins forårsgarderobe. 

What's not to love?




mandag den 3. februar 2014

DIY - dørskilt

Over de sidste par dage har jeg hygget med et projekt det har været længe undervejs - men sådan er det jo med mange ting, ikke?

Et dørskilt lavet af selvhærende ler - det kan købes hos Panduro.

Tadaaaa!


Blev jeg helt tilfreds? Njaaah, sådan da.  
Hvis jeg skulle lave skiltet igen ville jeg rulle leret ud mellem to lag plastik/voksdug istedet for mellem 2 lag bagepapir. Bagepapiret sugede fugten til sig og udvidede sig så der kom folder/revner i leret da jeg havde rullet det ud. Og det var ikke sådan lige at glatte ud. 

Selve stemplingen var lige der ud af. Stemplerne er fra Tiger, jeg havde lavet en prøve på et papir først, så jeg vidste hvordan det skulle stå og på hvor mange linjer. 

Giraffen har jeg lavet fordi Marvin elsker Giraffen Gumle - og så bor vi jo høøøøjt oppe i kvisten. Helt oppe ved stjernerne ;) Haha. Udstikkeren er fra Panduro og var en del af et sæt med en elefant og en giraf. 

Stjernerne er er udstikkersæt jeg i sin tid købte i Søstrene Grene. 

Efter stjernerne og giraffen var monteret (sat lige så stille på), satte jeg leret til tørre. Hvis jeg skulle lave skiltet om ville jeg lægge det til tørre mellem to skærebrætter - mit skilt har nemlig givet sig under tørringen og er blevet ujævnt - jeg formoder dette kan formindskes ved at lægge det i "pres". 

Efter to døgn malede jeg stjernerne og giraffen med den lækre neongule vandfarve jeg købte hos Butik Flittig til Alt Om Håndarbejde Messen 2014. 

Da vandfarven var tørret fik hele skiltet en tur med en decopage/Hobbylak. 

Tada... :)

Så var der kun tilbage at finde det store værktøj frem ;)


Alt i alt et overkommeligt projekt der dog tager ret lang tid pga al den tørretid ind imellem.




lørdag den 1. februar 2014

Alt Om Håndarbejde Messen 2014

Jeg var er smut forbi AOH-messen i Rødovre Hallen idag. Da vi bor i cykelafstand derfra blev jeg enig med mig selv om at springe på cyklen.

Det var rigtig hyggeligt på messen. Jeg havde hørt, fra sidste år, at der var rigtig meget garn - og ja, det var der også. Men der var bestemt også mange andre ting. 
Hvis man kun syr, og ikke syr patchwork, så gad jeg personligt ikke tage derover. Jeg hækler en smule og vil rigtig gerne lære at hakke - så tænkte det var en oplagt mulighed. Og lidt dejlig krea-dims kan man jo aldrig sige nej til. Jeg nød at kigge på garn, stof og ikke mindst en masse dims.

Det passede mig egentlig meget godt at være afsted selv, det havde helt sikkert også været dejligt at følges med nogen. Det at jeg var bare mig, gjorde også at det foregik i mit tempo og jeg kiggede på det jeg havde lyst til. Jeg gik hallen rundt mange gange og sugede til mig af inspiration og kreativ karma. 
Undervejs stødte jeg på både Simone, Lisbet og Gitte - det var skønt lige at sige hej. 

Jeg kommer heller ikke tomhændet derfra ;)

#1: Hækle-kit til iPad cover med moustache i popcornsmasker fra Lutter Idyl // #2: Knit Pro hakkenål i str 4 og 7 plus en wire fra hakkenaalen.dk // #3: Spoler til symaskinen fra sy.dk // #4: Neon akvarel, stempeludskærer sæt, Viskelæder og krympeplast i sort, hvid og clear fra Butik Flittig //

Skønne sager og jeg glæder mig til af kigge nærmere på det. 
Hvis der er nogen en derude har en clovernål i str 4,5 som de ikke bruger - må du da gerne sige til... 

Er der andre der var forbi messen eller skal forbi imorgen? Og hvad synes du om messen?