Herhjemme stod den på Kartoffelporresuppe med baconcrunch. Det var virkelig lækkert!
Da jeg ikke så godt kan tåle mælk har vi brugt laktosefrit - men i andre kan jo bare bruge almindeligt :)
Ingredienser:
En klat smør (ca 50 gram)
2 1/2 porre (400 g porre i skiver/tern)
400 g kartofler i små tern
1 løg
9 dl hønsebouillon/fond
salt og peber
½ dl laktosefri fløde fra Arla
1 dl laktosefri mælk
Til anretningen bruges:
En pakke bacon klippet i små stykker og stegt.
1/2 halv porre
Evt lidt laktosefri fløde
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt porre, kartofler og løg. Vend det godt rundt i smørret, krydr med salt og peber. Lad grøntsagerne simre under låg ved svag varme i cirka 10 minutter.
Tilsæt så bouillon, og bring suppen i kog og lad den simre i cirka fem minutter indtil grøntsagerne er møre.
(Den skal kun koge til grøntsagerne er møre!)
Når grøntsagerne er kogt møre, blendes suppen med en stavblender (eller alm. blender/foodprocessor)
Tilsæt mælken og fløden og smag suppen til.
Baconcrunch'en laver du mens suppen koger. Steg baconstykkerne som du foretrækker dem. Lige før de er nok vender du porre i og sauterer dem sammen med bacon'et.
Anret i en dyb tallerken - det er SÅ lækkert og SÅ nemt (og SÅ billigt).
Nam nam!
Lyder lækkert!
SvarSletVi fik en skøn tomatsuppe (med en masse gulerod i), suppe horn og hjemmebagt grovbrød til
Mums den må jeg prøve at lave! :)
SvarSletJeg har været alene med Liam, så Liam fik rugbrød med makrel og jeg endte med at lave en pastasalat som jeg sidder og nyder nu - det krævede min graviditets forstyrrede krop lige ;)
Hmmm, can we come for dinner? :)
SvarSlet