lørdag den 29. december 2012

Det der med børnepasning

Det er noget værre noget, hvert fald hvis man bor i Københavns Kommune.

Som eksiljyde havde jeg, før Marvin kom, aldrig nogensinde forestillet mig, at man ikke havde en dagplejeplads/vuggestueplads når man nu engang havde brug for det.
Men ak, sådan er det ikke på "djævleøen".
Det er muligt at få en plads i "akutordningen", dette indebærer dog en plads et hvilket som helst sted i Købehavn. Vi kunne ende med en plads på Amager. I "jysk afstand" er det jo ikke fordi der er langt til amager, men nu er det København og er bare lidt mere trafikkeret, flere mennesker med offentlig transport og ordet myldretid er et helt andet begreb.
Med andre ord, vi skal have en plads tæt på hvor vi bor og helst i samme retning som vores studie. Det er desværre ikke noget der kan tages højde for med en akutplads. (Som for øvrigt højst sandsynligt ville blive i Tingbjerg - behøver jeg sige jeg ikke vil have min dreng derud?).

Vi har behovsdato her fra 2. januar 2013 - det er om et par dage, og vi er nr. 22 på ventelisten. En plads til os? Tjae, nok på et tidspunkt, men ikke til januar!

Vi har måtte finde en anden mulighed, som til gengæld er en rigtig dyr en af slagsen.

I København er det muligt at få tilskud til en privat børnepasser. Efter noget tids søgning har vi fundet en privat børnepasser her i Vanløse, hvor vi bor. Det er altså rimelig nemt i forhold til vores studie når der skal hentes og bringes.
Det tager 20 min at gå derhen hjemme fra os, så det er okay.
Jeg har egentlig ikke forstået den helt store forskel på en privat børnepasser og en dagpleje, jo altså prisen.
Hos en dagplejer ville vi have mulighed for at søge økonomisk friplads (eller delvis friplads) da vi jo er to på SU. Denne mulighed har vi ikke hos en privat børnepasser. Vores egenbetaling ligger på 3350 kr om måneden. 
Lige bortset fra det rimelig væsentlige økonomiske aspekt, så virker den private børnepasser som et rigtig godt sted. Hun har 4 børn, en dreng der er en måned ældre end Marvin og så to andre drenge på halvandet år. Hjemme hos børnepasseren, kommer der hver dag en anden børnepasser, som også har 4 børn - og så passer de børnene sammen.
Vi er jo i København, så børnepasseren bor på 2. sal. Det at de er to voksne, gør imidlertid at de kan komme på tur hver dag. De går til rytmik en gang i ugen, er i zoo min. hver 14. dag, går i legestue og alt i alt virker det til at de laver rigtig meget med børnene. Børnepasserens hjem var også super hyggeligt.

Marvin skal starte her den 2. januar. Første dag skal vi være der fra 9.30-10.00. Jeg er meget spændt!

Hvilke tanker har i andre mødre gjort jer omkring pasning af jeres poder?

Kryds fingre for en snarlig plads i vuggestuen til Marvin-manden... XXX

6 kommentarer:

 1. En stor forskel er også, at du hos privat dagplejer ikke har mulighed for en reserve dagplejer, med mindre hun selv har en aftale med nogen, det betyder, at I selv skal finde et sted til M, når hun er syg, har fri eller er på ferie. Nu aner jeg ikke, hvilket studie I har, men vi søgte netop en privat dagplejer, fordi det faktisk er billigere her i Jylland (egen betaling på 1700 kr) og som endda var mega attraktiv og med mit studie var det heller intet problem, hvis hun blev syg en dag. Nu hvor Heine også vil studere, er vi dog afhængig af at få økonomisk friplads, derfor har vi ikke ledt efter en ny privat dagplejer, efter vi flyttede.

  SvarSlet
  Svar
  1. En stor forskel er egentlig også åbningstiderne. Vores børnepasser har kun åbent fra 7.30-15.30. Især delen med 15.30 kan blive problematisk, men så er der en af os der må skippe nogle timer.
   Vi er også økonomisk afhængige af den økonomiske friplads, vi har hvert fald ikke 3350 kr vi kan hive ud hver måned til han skal starte i børnehave.
   Vi kan også holde fri hvis børnepasseren bliver syg og ferie må vi planlægge os ud af.

   Jeg læser til fysioterapeut og skal starte op med en knap 3 måneders praktik (så lige der er jeg ikke så fleksibel). Jonas starter op på en kandidat i biokemi. Der skulle ikke være så mange forelæsninger og en del selvstudie - så det er noget vi kan bruge til at planlæge os ud af tingene.
   Hvor længe har du tilbage af studiet? og hvor lang tid tager Heines?

   Slet
 2. I køge har vi ikke problemer med pasning. Vi har fået plads fra vores behovsdato. og vi har fået fået flere tilbud fordi vi takkede nej til de første. Vi ønskede dagpleje men fik tilbudt et par vuggestuer. Nu har vi fået dagpleje :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også det er værst med pladserne i "indre" København og Frederiksberg. Jeg havde lidt håbet på at det ikke ville være et problem i Vanløse, men vi er åbenbart ikke langt nok ude.

   Fik i dagplejeplads til behovsdatoen?

   Slet
  2. jeg tror du har helt ret i at det problem er størst i det indre kbh.

   Hernede har de været nød til at fyre dagplejemødre, fordi der ikke er børn nok..

   ja vi fik en dagplejeplads til vores behovsdato (1.12.12)

   Da Casper kun var 6 uger gammel fik vi det første tilbud om en vuggestueplads til start 1.12. Den takkede vi nej til, da vi håbede at Casper kunne komme til samme dagplejer som Kaja er i.

   I September fik vi et nyt tilbud om vuggestueplads, men så ringede jeg og snakkede med dem og det endte med at vi kunne få en dagplejeplads til 1.12.12. Det er dog ikke hos den samme som Kaja går i, men Kaja skal i børnehave til juli, så det går nok.

   Vi kan rigtig godt lide konceptet med en dagplejer, men vi bor også i et villakvarter, hvor dagplejerne bor i huse, så der er ikke det problem med at de skal op og ned fra 2. sal.

   Jeg krydser fingre for at i meget snart får en plads i en vuggestue, så økonomien kan hænge sammen.

   Slet
 3. Ej hvor er det surt med så meget bøvl og en DYR egenbetaling!! Men når det er sagt lyder det som om at hende han skal om til gør det super godt og det er trods alt også ret vigtigt!:) Jeg håber det kommer til at gå godt for søde Marvin!!:) Villa starter i Dp d. 3.1 og jeg starter studie d. 21.1..... Det bliver ikke sjovt!..:)

  SvarSlet

Som et solstref på en regnvejrsdag kiggede du forbi...
Læg gerne en kommentar, så bliver jeg så glad :)