fredag den 1. november 2013

Om at være studerende mor

I did it! Jeg blev færdig med den (skide) eksamensopgave, nu er det bare at vente....


Der har været lidt (for) stille på bloggen den sidste uges tid, men jeg har siddet dybt begravet i eksamensopgave. Det er den sidste eksamen jeg har på skolen - snart hedder det praktik, så bachelor og ja, så venter den "virkelige verden". 

Min sidste eksamen var ude i praktikken, Marvin skulle køres ind i vuggestue, han havde mellemørebetændelse og det var slet ikke sådan jeg havde regnet med det skulle være op til en eksamen. 

Denne gang er det gået anderledes. Det er stort set gået lige som jeg havde tænkt mig. 
Marvin har været i vuggestue, manden har været på sit studie/i labratoriet og jeg har kunne fokusere 100 % på min opgave. 
Denne gang har vi forventningsafstemt. 
Vi er to studerende herhjemme - og hvem har "mest ret" til at læse/skrive og hvem skal agere "aktiv forældre"?
I denne uge har jeg været studerende mor - med stort "studerende".
Jonas har ageret den "aktive forældre" mens jeg har siddet med hovedet i computeren, siddet på biblioteket fra morgen til aften og igen siddet med hovedet i computeren når jeg kom hjem efter de havde spist aftensmad. 
Det har været en hård uge! Men fuck det (nu kommer ego-trippet):
JEG HAR DÆLME VÆRET SEJ!
... Min mand har været sej og Marvin har været sej!

Det er svært at få skabt en harmoni mellem titlen "studerende" og titlen "mor" i en eksamensperiode. Herhjemme har vi fundet ud af at det er nødvendigt at tilsidestille "mor" (eller "far") titlen for at komme i mål. Det gør mig ikke til en dårligere forældre, men det er et kompromis for at komme i mål med ens drømme. Det er midlertidigt og derfor er det okay. 

Denne eksamen har trukket tænder ud. Jeg har aldrig oplevet en så omfattende skriftlig eksamen med så stort et tidspres. Den generelle stemning i min klasse var "Fuck!".
 Ukendt case, 4 døgn til at løse opgaven med et omfang på 24.000 tegn (12 normalsider). 
I den sidste ende nåede jeg det og opgaven er nu afleveret. Det er en skøn følelse!

Man kan hvad man vil! Jeg vil være en god rollemodel for min søn og have min uddannelse. Det samme vil Marvins far. 
We can do this!

8 kommentarer:

 1. YES YOU CAN! DU ER SÅ SEJ!!!
  ♥ Susanne

  SvarSlet
 2. Du er da en perfekt rolle model for din dreng. Livet er fuld af kompromiser hele tiden, det er bare så svært når man et kort øjeblik skal gå på kompromis med sit barn, det er jo oftest alt det andet man går på kompromis med, for netop at undgå det skal gå ud over ens barn. Og det skal de vel egentlig også lære, tænker jeg... Er det sort?

  SvarSlet
 3. Dejligt den er overstået. Kan godt nikke genkendende til dette, har selv lige aflever min pædagogikeksamensopgave på 20 sider, så ja det er hårdt at være studerende, især når m an som dig også har barn. Hatten af for det. Nu hedder det for mit vedkommende bachelor, så ingen jul til mig i år :-)

  SvarSlet
 4. Sådan! Sejt gået : )
  Og ja, man kan nemlig hvad man vil ; )
  Her hjemme har jeg klaret første studieår med krudtuglerne hjemme, men det bliver bare ikke ved med at holde, så i går startede de i børnehave begge to - og hold nu fast hvor jeg glæder mig til at få timer med ro herhjemme til min læsning og fordybelse i opgaver - for du har nemlig helt ret - den bedste rollemodel kan prioritere sin tid og gennemføre sin drøm også selvom det betyder kompromis ind imellem som mor ; )

  SvarSlet
 5. Jeg synes du gør det rigtig godt... Det er nemlig ikke det sjoveste eller letteste at finde ud af hvordan man skal klare

  SvarSlet
 6. Jeg tør godt råbe det højt: Hvor er du bare sej! Yihaaa! Jeg ved, hvor sindsygt hårdt det kan være at skulle være mor og studerende på én og samme gang. Jeg har heldigvis ikke haft så korte deadlines til eksamener, men jeg synes nu alligevel det har været røv-hårdt (ja, jeg sagde røv!) at nå i mål. Jeg er ved at skrive speciale nu (læser statskundskab) og selvom der er seks måneder så er det altså bare ikke længe hvis der er meget sygdom henover vinteren. Herhjemme arbejder min mand, og der er ikke megen plads til barns sygedag eller andet så det påhviler mig. Suk, nå nok brok. Jeg er tilgengæld super glad for, at jeg kunne tage to semestres barsel (på slave-su) og kan være så meget sammen med Poeten, som jeg kan. At jeg så skriver og læser om natten og sover alt for lidt, det er jo ikke hendes skyld ;-)

  SvarSlet
 7. Det er sejt gjort!!! Det er ikke let at få logistikken til at hænge sammen med studie, eksamen og børn. Jeg har selv en uddannelses-stilling med kurser og eksamen og min mand er lærer med eksamensperioder. Jeg tager hatten for at I begge kæmper jer gennem studierne!!!

  SvarSlet

Som et solstref på en regnvejrsdag kiggede du forbi...
Læg gerne en kommentar, så bliver jeg så glad :)