mandag den 7. april 2014

Nu uden gips - men går det?

Marvin går hvert fald ingensteder lige pt. Idag fik han gipsen af - en dag jeg virkelig havde set frem til. Nu skulle min lille dreng gå, løbe og hoppe igen. Han var ikke til at skyde igennem da han tog sine første skridt igen. Jeg blev helt rørt.
Men siden der har han nægtet at støtte på benet. 
Det skærer i mit moderhjerte at se en lille dreng SÅ bange for at stå på sin fod, bange for at tage det mindste skridt og faktisk mere hjælpeløs end med gipsen. 
Jeg kan ikke sende ham i vuggestuen imorgen, som vi ellers har snakket med ham om hele weekenden. 
Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet. Havde bare ikke forventet han ikke kunne gå. 

Bruddet viste sig idag at have været et brud hele vejen gennem skinnebensknoglen og ikke bare en revne. Det ramte også hårdt. At det ikke "bare lige" var en revne, men hele vejen gennem knoglen. Selvom det nødvendigvis ikke er mere farligt og kompliceret end en revne, så blev jeg alligevel trist ved tanken. Selve det at få gipsen af, var ikke en god oplevelse for Marvin. Men han klarede det flot trods alt. Han blev rigtig, rigtig bange for gipssaven og bagefter den store saks til at klippe med. 
Vi blev sendt videre til røntgen - hvilket havde været lidt smartere at tage inden gipsen kom af. Lægen havde bestilt billede af kontrol af lårbenshalsen. Dvs helt forkert. Marvin havde jo ikke brud i hoften eller lårbenet. Det krævede lidt ringen frem og tilbage inden radiologen var overbevist om at det altså var knæregionen der skulle tages billede af. Stod med Marvins gips i hånden og kunne vise hende at den altså absolut intet havde med hoften at gøre. 
Det korte af det lange var at Marvin blev rigtig utryg ved det hele og var meget ked af at skulle have taget billede. 

Men han klarede det. 
Vi klarede det. 
Nu må han bare gerne kunne gå igen...

Der er ingen genoptræning til en dreng som ham, så vi må igang herhjemme. Jeg tænker at investere i en ny bObles figur, men er ikke helt overbevist om hvilken. Han har kyllingen, skildpadden og elefanten. 


Alt i alt har dagen idag været præget af en masse følelser, forventninger og skuffelser. Sidder bare tilbage med med en ked af det følelse og mor-fortvivlelse. 


5 kommentarer:

 1. Håber snart han finder modet til at prøve at gå... Og ja nogle gange er det svært at være mor og hjælpeløs....
  knus

  SvarSlet
 2. Kan godt forstå skuffelsen og hvor svært det er at se sin dreng tilbageholden, men bare rolig, tror hurtigt det kommer. Han skal jo lige vænne sig til fornemmelsen uden gips og lige genopbygge muskelmasse igen. Børn holder sig ikke passive særligt længe, men han skal selvfølgelig lige genvinde tilliden til benet...håber på en hurtig tilbagevenden til dagligdagen for jer :)

  SvarSlet
 3. Håber på det snart vender for ham, så han igen er klar til at komme ned og lege med vennerne :) kh Pia

  SvarSlet
 4. Ævæv, sikke en omgang - det skal nok gå det hele (:

  - Anne

  SvarSlet
 5. Åhh hvor træls...

  Stakkels lille skønne Marvin

  SvarSlet

Som et solstref på en regnvejrsdag kiggede du forbi...
Læg gerne en kommentar, så bliver jeg så glad :)