søndag den 31. marts 2013

Når man endelig har lært at kravle

... Så skal verden udforskes!

Marvin er over alt nu - virkelig over ALT.
Igår midt i opvasken blev det mistænksomt stille. Hvor var Marvin? Jeg kunne ikke finde ham. Han havde siddet ude i køkkenet 2 minutter før.
Vores lejlighed er meget lille (55kvm på en optimistisk dag) og drengen BURDE ikke kunne blive væk.
Det viste sig, at han var kravlet ud på badeværelset og havde været så smart, at lukke døren efter sig. Hans yndlings badedyr er jo derude ;)

Derudover skal han rejse sig op over alt. Og balance er ikke der der er allermest af. Det har resulteret i et ret så bulet hovede og blå mærker på albuerne og i panden.

Marvin er jo først begyndt at "kravle"en uge før han blev 1 år. Han kravler ikke sådan normalt. Han slæber sit ene ben lidt bagved sig. Jeg har prøvet at tage et billede af det - men det er lidt svært.
Så enten kravler han ved at slæbe det højre ben efter sig mens han trækker sig frem med venstre ben, og ellers stiller han sig på flad fod og hænder og går med helt strakte ben (mens hænderne er i gulvet). Meget underlig strategi.
Den sidste metode gør så, at han er begyndt at gylpe igen, simpelthen fordi hovedet hænger nedad :/ Upraktisk!

Jeg har gået og lagt mærke til hans "dovne ben" og det er konstant at han undgår at bruge det.
Når han skal rejse sig op støtter han kun på venstre og det bærer hele vægen indtil han er nødt til at støtte på højre for ikke at miste balancen.

Er der nogen derude der har børn der har gjort det samme?
Jeg er jo igang med en uddannelse til fysioterapeut og kan jo ikke lade være med at tænke om der er et eller andet galt. Er virkelig "fag-skadet" på det punkt!
Han er scannet for hofteskred, men det viste (heldigvis) ikke noget.
I kender mor-tankerne, de kører bare derud af ;)

4 kommentarer:

 1. Min søn kravlede også med et ben slæbende efter sig - som en såret soldat. Det var altid det samme ben, der bare lå strakt og blev trukket med, mens det andet blev bøjet og kravlede "rigtigt". Vi havde ham til kiropraktor, som mente han var lidt låst i sit ene ben, oppe ved hoften. Det kunne hun løsne op, og vi var der kun to gange. Derefter kunne han pludselig bruge begge ben til at kravle med. Han kravler stadig med hele underarmen i gulvet, men benene arbejder hurtigt begge to nu ;-)
  Om han selv ville have fundet ud af at han kunne bruge begge ben, eller om det var fordi hun fik løsnet hans ene ben, at han pludselig kunne bruge dem begge, ved jeg dog ikke. Men nu kan han.
  Måske kan du bruge det til noget?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for svar - super brugbart :)
   Vi skal til 1 års tjek med ham her om 14 dage og tænker jeg vil nævne det for lægen der.
   Marvin var kolikbarn og i den forbindelse var vi ved kiropraktor med ham. Dengang var han låst 3 steder i rygraden, det blev der heldigvis rettet op på efter en del behandlinger. Det kan være vi skal prøve at tage ham afsted igen.

   Slet
 2. Jeg har som pædagog også mødt børn der kravler sådan, dem har der ikke været noget galt med. Og de er også begyndt at gå som "planlagt", så jeg tror ikke du skal være bekymret

  SvarSlet
 3. Min datter dicte gør det samme...hun skal til 1 års tjek om et par dage...så vil da lige forhører mig. Hun har kravlet siden hun var 7-8 måneder og er også begyndt at gå meget meget lidt. Så det med kiropraktor var måske en go ide :)

  SvarSlet

Som et solstref på en regnvejrsdag kiggede du forbi...
Læg gerne en kommentar, så bliver jeg så glad :)