tirsdag den 26. februar 2013

Hvad fik i til aftensmad?

Herhjemme stod den på Kartoffelporresuppe med baconcrunch. Det var virkelig lækkert!

Da jeg ikke så godt kan tåle mælk har vi brugt laktosefrit - men i andre kan jo bare bruge almindeligt :)

Ingredienser:
En klat smør (ca 50 gram)
2 1/2 porre (400 g porre i skiver/tern)
400 g kartofler i små tern
1 løg
9 dl hønsebouillon/fond
salt og peber
½ dl laktosefri fløde fra Arla
1 dl laktosefri mælk

Til anretningen bruges:
En pakke bacon klippet i små stykker og stegt.
1/2 halv porre
Evt lidt laktosefri fløde

Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt porre, kartofler og løg. Vend det godt rundt i smørret, krydr med salt og peber. Lad grøntsagerne simre under låg ved svag varme i cirka 10 minutter.
Tilsæt så bouillon, og bring suppen i kog og lad den simre i cirka fem minutter indtil grøntsagerne er møre.
(Den skal kun koge til grøntsagerne er møre!)
Når grøntsagerne er kogt møre, blendes suppen med en stavblender (eller alm. blender/foodprocessor)
Tilsæt mælken og fløden og smag suppen til.

Baconcrunch'en laver du mens suppen koger. Steg baconstykkerne som du foretrækker dem. Lige før de er nok vender du porre i og sauterer dem sammen med bacon'et.

Anret i en dyb tallerken - det er SÅ lækkert og SÅ nemt (og SÅ billigt).

Nam nam!

3 kommentarer:

  1. Lyder lækkert!
    Vi fik en skøn tomatsuppe (med en masse gulerod i), suppe horn og hjemmebagt grovbrød til

    SvarSlet
  2. Mums den må jeg prøve at lave! :)
    Jeg har været alene med Liam, så Liam fik rugbrød med makrel og jeg endte med at lave en pastasalat som jeg sidder og nyder nu - det krævede min graviditets forstyrrede krop lige ;)

    SvarSlet
  3. Hmmm, can we come for dinner? :)

    SvarSlet

Som et solstref på en regnvejrsdag kiggede du forbi...
Læg gerne en kommentar, så bliver jeg så glad :)